Scheiden, en nu?

07 januari 2021

Tja en dan is de kogel door de kerk. Jullie hebben besloten te scheiden. En nu? Een heel traject moet nu in gang gezet worden om alles te regelen.

Samen scheiden. En nu?

Een heel traject moet nu in gang gezet worden om alles te regelen. Je wilt mensen in je omgeving inlichten. Gelukkig hoef je niet te rekenen op een mediacircus die Brad Pitt en Angelina Jolie voor hun kiezen kregen. Je moet er toch niet aan denken. Het heeft al zoveel impact op jullie allebei, op de kinderen als die er zijn en op beide families. Maar goed, jullie gaan scheiden. En nu?

Hoe je het ook wendt of keert en hoe de verhoudingen ook zijn op dit moment. Scheiden doe je altijd samen, jullie zijn tenslotte ook samen getrouwd. Heb je de beslissing voor jezelf genomen? Dan vertel je het natuurlijk eerst aan je partner. Geef elkaar vooral ook heel even de tijd om aan het idee te wennen. Vooral als het initiatief voor de scheiding alleen van jou komt.

Papa en mama vertellen “We gaan scheiden…” De kinderen vragen: “En nu?”

Een scheiding kan bij kinderen veel verschillende en ook heftige emoties oproepen. Ieder kind gaat er op geheel eigen wijze mee om. Dat een scheiding hoe dan ook gevolgen heeft dat mag duidelijk zijn. Hoe jullie er samen mee omgaan is echter van grote invloed op de mate van impact op jullie kinderen. Probeer daarom altijd in goed overleg uit elkaar te gaan en veel ruzies of zelfs een ‘vechtscheiding’ te voorkomen. Breng in ieder geval altijd met zijn tweeën de boodschap over. Op deze manier voorkomen een mogelijk loyaliteitsconflict.

Er samen uitkomen

Om de scheiding officieel te laten regelen zullen jullie een advocaat of echtscheidingsmediator in moeten schakelen. De voordelen van een mediator ten opzichte van een advocaat staan op deze website duidelijk beschreven. Wanneer jullie allebei van goede wil zijn en de scheiding netjes en in goed overleg willen afwikkelen, dan help ik jullie hier graag bij! Ik geef jullie antwoorden op de vraag ‘scheiden en nu?’.
Neem gerust contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Jacolien Kulk
Jacolien Kulk Mediation
071 – 203 21 22 

26 november 2020

Hulp bij echtscheiding, altijd doen

Een scheiding is verdrietig. Het is vrijwel altijd een erg lastig en soms complex proces. Hulp bij scheiding is daarom zeer aan te raden. Je hoeft het echt niet alleen te doen. Je kunt hulp bij scheiding vragen op verschillende vlakken zoals mediation, het doel van mediation is altijd om er samen uit te komen.
Lees verder
22 november 2019

Nieuwe wet partneralimentatie per 2020

Vanaf 1 januari 2020 verandert de wettelijke duur van de partneralimentatie. Niet alleen bij huwelijken maar ook bij geregistreerd partnerschap. Straks zijn er drie verschillende regelingen voor partneralimentatie, die ik voor de duidelijkheid nog even voor je op een rijtje zet.
Lees verder