Scheiden en nu?

scheiden en nu

Tja en dan is de kogel door de kerk. Jullie hebben besloten te scheiden. En nu? Een heel traject moet nu in gang gezet worden om alles te regelen. Je wilt mensen in je omgeving inlichten. Gelukkig hoef je niet te rekenen op een mediacircus die Brad Pitt en Angelina Jolie voor hun kiezen kregen. Je moet er toch niet aan denken. Het heeft al zoveel impact op jullie allebei, op de kinderen als die er zijn en op beide families. Maar goed, jullie gaan scheiden. En nu?

Samen scheiden. En nu?

Hoe je het ook wendt of keert en hoe de verhoudingen ook zijn op dit moment. Scheiden doe je altijd samen, jullie zijn tenslotte ook samen getrouwd. Heb je de beslissing voor jezelf genomen? Dan vertel je het natuurlijk eerst aan je partner. Geef elkaar vooral ook heel even de tijd om aan het idee te wennen. Vooral als het initiatief voor de scheiding alleen van jou komt.

Papa en mama vertellen “We gaan scheiden…” De kinderen vragen: “En nu?”

Een scheiding kan bij kinderen veel verschillende en ook heftige emoties oproepen. Ieder kind gaat er op geheel eigen wijze mee om. Dat een scheiding hoe dan ook gevolgen heeft dat mag duidelijk zijn. Hoe jullie er samen mee omgaan is echter van grote invloed op de mate van impact op jullie kinderen. Probeer daarom altijd in goed overleg uit elkaar te gaan en veel ruzies of zelfs een ‘vechtscheiding’ te voorkomen. Breng in ieder geval altijd met zijn twee├źn de boodschap over. Op deze manier voorkomen een mogelijk loyaliteitsconflict.

Er samen uitkomen

Om de scheiding officieel te laten regelen zullen jullie een advocaat of echtscheidingsmediator in moeten schakelen. De voordelen van een mediator ten opzichte van een advocaat staan op deze website duidelijk beschreven.

Als jullie allebei van goede wil zijn en de scheiding netjes en in goed overleg willen afwikkelen, dan help ik jullie hier graag bij! Ik geef jullie antwoorden op de vraag ‘scheiden en nu?’. Neem gerust contact met me op voor een kennismakingsgesprek.