Mediation voor expats

Een echtscheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Voor jullie misschien wel de meest ingrijpende tot nu toe. En dat je als expat gezin in het buitenland woont, maakt het er niet makkelijker op. Zeker niet als er ook nog eens kinderen in het spel zijn.

Regels voor expats

jacolien kulk mediation wassenaar den haag expats expat mediationDe scheidingsproblematiek van expats is enorm complex. Of jullie nu vanuit het buitenland naar Nederland zijn gekomen, of andersom. Het is bijna onmogelijk om dit op eigen houtje op te lossen. Ook voor expats die in scheiding liggen, is mediation de beste en snelste weg naar een nieuw leven. Of dat leven zich nu in Nederland voortzet, of daarbuiten; voor de een of voor allebei, met of zonder kinderen.

Zo heeft het feit dat veel expats in Nederland geen belasting betalen invloed op de hoogte van de partner- en kinderalimentatie. Om maar even een voorbeeld te noemen van issues waarmee expats te maken hebben. Ook belangrijk om rekening mee te houden is dat je na een scheiding waarbij kinderen zijn betrokken vaak niet zonder overleg terug kunt naar het land waar je vandaan komt. Wanneer je ex-partner ook nog enig gezag heeft over jullie kinderen, zal die ouder toestemming moeten geven voor de terugkeer. Anders kan het zomaar worden beoordeeld als ontvoering van de kinderen, met alle ongewenste gevolgen van dien.

Samen eerlijke afspraken maken

Een echtscheiding in je eigen land zorgt vaak al voor een aardverschuiving, maar het wordt allemaal wat ingewikkelder als je in het buitenland woont en werkt. Gaan jullie terug naar je thuisland? Of een van tweeën? Of blijven jullie juist allebei in Nederland? Zijn er (minderjarige) kinderen in het spel? Waar gaan zij het grootste deel van de tijd wonen en hoe komt de zorgregeling eruit te zien? Wie betaalt wat? Er zijn zoveel vragen om te beantwoorden, terwijl je ondertussen in die emotionele rollercoaster zit.

jacolien kulk mediation scheiden kinderenMediation kan jullie helpen om het overzicht te houden en samen tot de juiste beslissingen te komen. Om met elkaar alle antwoorden te vertalen naar duidelijke afspraken op papier, die zowel in Nederland als daarbuiten rechtsgeldig zijn. Afspraken die de basis vormen van de start van jullie nieuwe leven, zonder elkaar, maar wel met respect voor elkaar. Afspraken om zo eerlijk mogelijk te scheiden, waarbij het belang van eventuele kinderen voorop staat.

De juiste weg naar jullie toekomst

In mijn professionele loopbaan in de financiële wereld heb ik veel met internationale klanten gewerkt. Ik ben geen native speaker, maar in het Engels kan ik kan me goed redden. (En ik heb altijd mijn handen en voeten nog! 🙂 Ik beschik over de kennis en ervaring om jullie te helpen bij alle scenario’s voor jullie toekomst. Bovendien ken ik de weg naar rechtbanken en ambassades en weet ik wat zij aan documenten nodig hebben om alles voor jullie (in jullie eigen taal) in orde te maken.