Mediation

Daar zitten jullie dan, samen bij de scheidingsmediator. Wie had dat gedacht? Ooit zo gek op elkaar, en nu… Hoe heeft het zover kunnen komen? Die vragen kunnen je lang bezig blijven houden, maar nu doen ze er niet meer toe. Het is tijd om vooruit te kijken.

Een mediator is geen relatietherapeut. Jullie zitten hier niet om terug bij elkaar te komen. Wel om nader tot elkaar te komen. Om heldere afspraken te maken, zodat jullie allebei opnieuw kunnen beginnen. Een nieuwe start kunnen maken. Zonder elkaar, maar wel rekening houdend met elkaar, door on speaking terms te blijven.

Ook voor expats

Leven na de scheiding

Het vizier is nu gericht op jullie leven na de scheiding. Op jullie eigen toekomst. Op de kinderen, het huis (of de huizen), de hypotheek, over inkomsten en uitgaven. Allemaal praktische en financiële zaken die natuurlijk met elkaar verweven zijn. Regel dat samen maar eens netjes en eerlijk als je vol in je emotie zit. Wat komt er op jullie af? Waar moet er allemaal gebeuren? Wie heeft recht op wat? Hoe moet het verder met de zaak?

Het laatste dat je wilt, is elkaar naar het leven staan in de rechtszaak, met allebei een dure advocaat naast je. Dat is niet goed voor de nachtrust, slecht voor de portemonnee en een drama voor de kinderen. Van vechtscheidingen komen alleen maar verliezers. Nergens voor nodig. Het is altijd het beste om er samen uit te komen. Voor de kinderen en voor jezelf.

Zolang je maar met elkaar in gesprek blijft. Zolang je er maar samen uit wílt komen. Dan is er van alles mogelijk, veel meer dan je denkt. De kunst is om in gesprek te blijven en alle wensen bespreekbaar te maken, hoe hoog de emoties soms ook oplopen. Dat betekent soms even doorbijten. Maar geeft uiteindelijk rust, zowel emotioneel als financieel.

De zon gaat weer schijnen

Als scheidingsmediator neem ik jullie graag aan de hand mee tijdens het hele proces, van A tot Z, juridisch en financieel. Tot jullie me echt niet meer nodig hebben. Tot jullie me op een dag bellen om te zeggen dat het allemaal zo goed gaat. Want ja, dat moment komt. Dat kun je je nu misschien nog niet voorstellen, maar de zon gaat weer schijnen. Echt waar. En dat moment is dichterbij dan je denkt.

Het gaat alleen nooit vanzelf. En leuk zal het niet worden. Het kan wel sneller en soepeler gaan dan je denkt. Sommige dingen blijken minder overkomelijk dan je zou verwachten en het zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is. Of het nu gaat om een ouderschapsplan, echtscheidingsconvenant of toeslagen waar je (allebei) recht op hebt.

Echtscheiding regelen

Jullie kunnen bij mij rekenen op begeleiding bij de echtscheiding van begin tot eind; van het uitrekenen van de partner- en kinderalimentatie en het opstellen van een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant tot de praktische uitvoering van alle financiële en juridische zaken. Ik heb een financiële achtergrond, weet zelf hoe het is om te scheiden en beschik over een uitgebreid netwerk aan specialisten; van juristen en notarissen tot fiscalisten en accountants.

Bekijk de werkwijze