Over Jacolien Kulk

Op mijn dertigste ben ik zelf gescheiden. Met hulp van een mediator. Die echtscheiding is destijds goed afgewikkeld, maar ik miste bij deze mediator wel het een en ander. Zoals structuur en houvast. Een goede cijfermatige onderbouwing. Een helpende hand. Inlevingsvermogen. Een beetje warmte. Eigenschappen en vaardigheden waarvan ik wil en hoop dat mensen ze wel aan mij toeschrijven.

Financiële expertise

Ik werk sinds 2014 als zelfstandig scheidingsmediator. Daarvoor ben ik twintig jaar werkzaam geweest in de financiële sector; ik begon bij het loket en eindigde als filiaaldirecteur van een grote bank. In de tussenliggende periode was ik onder meer hypotheekadviseur en private banker. Daarom weten veel mensen met een eigen bedrijf mij een echtscheiding te vinden voor mediation.

Deze financiële expertise onderscheidt mij op zakelijk gebied van collega-mediators. Ik deins niet terug voor complexe financiële constructies met bv’s en holdings. Hoe ingewikkelder, hoe interessanter. Mijn achtergrond in de bancaire wereld stelt mij in staat om een onderbouwd advies te kunnen geven over wat financieel, zakelijk en fiscaal het beste is voor beide partijen.

Dit betekent ook dat we tijdens jullie traject niet voor elk lastig vraagstuk bij een andere expert hoeven aan te kloppen. Maar ik weet natuurlijk ook niet alles. Daarom heb ik de juiste specialisten om me heen verzameld voor wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld om te checken of jullie echtscheidingsconvenant helemaal rechtsgeldig is.

Klaar voor een nieuwe stap

Vertrouwen, laagdrempeligheid en bereikbaarheid staan centraal in mijn manier van werken.
Mijn doel is jullie te begeleiden naar oplossingen waarmee beide partijen (en de kinderen) kunnen leven, op korte en lange termijn. Zodat jullie allebei met een open blik naar de toekomst kunt kijken, klaar zijn voor een nieuwe stap en on speaking terms met elkaar blijven.

O ja, de zon schijnt bij mij allang weer hoor! Ik heb het geluk in de liefde snel weer gevonden en ben alweer een hele tijd getrouwd met mijn man Willem, en ik ben de gelukkige bonusmoeder van zijn drie kinderen!

Maak kennis met Jacolien Kulk