Mediation Leiden

Daar zitten jullie dan, samen met de scheidingsmediator. Het is misschien moeilijk te geloven dat jullie ooit zo gek op elkaar waren en nu in deze situatie zitten. Maar het heeft geen zin om terug te kijken en je af te vragen hoe het zo ver heeft kunnen komen. Het is tijd om vooruit te kijken.

Als mediator, in de gemeente Katwijk en Leiden, ben ik er niet om jullie relatie te redden, maar om te helpen bij het maken van heldere afspraken. Afspraken die ervoor zorgen dat jullie allebei een nieuwe start kunnen maken, zonder elkaar maar wel met respect voor elkaar. Het is belangrijk om on speaking terms te blijven, zeker als jullie kinderen hebben. Samen zorgen we ervoor dat jullie afspraken maken waar jullie beiden achter staan en die ook praktisch uitvoerbaar zijn.

Ook voor expats

Scheidingsbemiddelaar Gemeente Leiden

Het is nu tijd om vooruit te kijken naar jullie leven na de scheiding. Er komen veel praktische en financiële zaken op jullie af, zoals de kinderen, het huis (of huizen), de hypotheek, inkomsten en uitgaven. Het kan lastig zijn om dit allemaal netjes en eerlijk te regelen als jullie vol zitten met emoties. Maar het is belangrijk om er samen uit te komen en rekening te houden met elkaars belangen.

Een vechtscheiding met dure advocaten naast je is het laatste wat je wilt. Het is slecht voor de nachtrust, de portemonnee en bovenal een drama voor de kinderen. Het is altijd beter om samen tot overeenstemming te komen. Blijf daarom met elkaar in gesprek en maak alle wensen bespreekbaar, hoe hoog de emoties ook oplopen. Soms betekent dit even doorbijten, maar het geeft uiteindelijk rust, zowel emotioneel als financieel. Het is verrassend wat er mogelijk is als jullie er samen voor willen gaan.

Echtscheiding regelen in Leiden

Bij mij kunnen jullie terecht voor volledige begeleiding tijdens jullie echtscheiding, vanaf het begin tot het einde. Ik kan jullie helpen bij het berekenen van de partner- en kinderalimentatie, het opstellen van een ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant en bij het praktisch uitvoeren van alle financiële en juridische zaken. Door mijn achtergrond in de financiële sector en mijn eigen ervaring met scheiding, beschik ik over de nodige kennis en ervaring. Bovendien heb ik een uitgebreid netwerk van specialisten, waaronder juristen, notarissen, fiscalisten en accountants, die ik indien nodig kan inschakelen.

 

Binnen de gemeente Leiden, maar ook ver daarbuiten sta ik dagelijks voor jullie klaar.

Echtscheiding regelen

Jullie kunnen bij mij rekenen op begeleiding bij de echtscheiding van begin tot eind; van het uitrekenen van de partner- en kinderalimentatie en het opstellen van een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant tot de praktische uitvoering van alle financiële en juridische zaken. Ik heb een financiële achtergrond, weet zelf hoe het is om te scheiden en beschik over een uitgebreid netwerk aan specialisten; van juristen en notarissen tot fiscalisten en accountants.

Bekijk de werkwijze