Huis en hypotheek

‘We gaan uit elkaar, dús het huis moet verkocht worden’, hoor ik vaak. Maar in veel gevallen hoeft dat helemaal niet. Je moet eens weten wat er allemaal mogelijk is. Hoe realistisch het bijvoorbeeld kan zijn dat een van de twee in het huis blijft wonen, als jullie dat willen. Voor de kinderen is dat natuurlijk vaak de beste oplossing. En die staan voorop, toch?

Bij het regelen van een scheiding is het belangrijk om een financiële planning te maken zodat jullie allebei door kunnen met jullie leven. Dat leven verandert, daar is niets aan te doen. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om er ondanks alles het beste van te maken. Zolang je met elkaar in gesprek blijft, kunnen we heel veel regelen. Ook als je een eigen zaak hebt.

Zijn jullie (nog) getrouwd onder huwelijkse voorwaarden en denken jullie erover die te herzien? Dat kan ook via Jacolien Kulk Mediation!

Herzien huwelijkse voorwaarden

Totaalplaatje

In het financiële plaatje zijn huis en hypotheek verweven met andere geldzaken, zoals partner- en kinderalimentatie en eventuele regelingen vanuit de overheid, toeslagen waarvan je nooit eerder gebruik hebt gemaakt maar nu misschien wel recht op hebt.

Door verschillende zaken op een slimme en juridisch verantwoorde manier te combineren, kun je allebei meer geld overhouden dan je aanvankelijk voor ogen had. En daar wordt iedereen beter van, de kinderen voorop. Zonder dat je eerst je vermogen moet opsouperen.

Meer mogelijk dan je denkt

Als scheidingsmediator met een financiële achtergrond ken ik de fiscale en juridisch haken en ogen bij scheiden met een huis en hypotheek. Ik werk daartoe ook samen met specialisten, zoals hypotheekadviseurs, die verder kijken dan hun neus lang is. Want er is veel meer mogelijk dan zou denken. En ik blijf betrokken tot alle keuzes zijn gemaakt en alle afspraken op papier staan.