Samen Scheiden

Zonder ruzie uit elkaar gaan… In gezamenlijk en goed overleg afspraken maken over de toekomst… De kinderen er buiten houden… Na de scheiding op goede blijven staan… Zo zou het eigenlijk altijd moeten gaan. Helaas mondt een scheiding vaak uit in ruzie en emotionele touwtrekkerij. Ook vechtscheidingen zijn aan de orde van de dag. Wil je er gewoon goed uit komen? En in goed overleg samen scheiden? Met echtscheidingsmediator Jacolien Kulk kunt u dit bereiken.

Alleen maar winnaars

Bij mediation helpt u geschillen te overbruggen zodat er een win-win situatie ontstaat. Een scheiding volgt vaak op een periode van onrust en onzekerheid. De behoefte om samen te scheiden en er goed uit te komen met elkaar is vaak groot. Bij samen scheiden werken we aan een constructief onderling overleg en een helder stappenplan om overzicht te creëren. Met goede afspraken die werken in de toekomst.

Een groot voordeel van mediation is dat je mét elkaar conflicten oplost. Samen scheiden is altijd beter dan een scheiding in de rechtszaal beslechten. Als twee advocaten het namens jullie moeten uitvechten, dan zal er altijd een winnaar en een verliezer zijn. Bij mediation zijn er alleen maar winnaars!

Samen scheiden is goedkoper

Een ander voordeel van mediation is dat het goedkoper is dan een juridische procedure waarin twee advocaten voor u strijden. U bespaart de kosten van een tweede advocaat en het proces gaat meestal sneller omdat u het snel en in harmonie eens wordt. Mediation is een uitstekend hulpmiddel voor samen scheiden.

Voor mediation bij Jacolien Kulk komt u altijd samen op gesprek. Eerst zal zij de scheiding inzichtelijk maken voor jullie. Een echtscheiding is een ingrijpend en emotioneel besluit waar een hoop bij komt kijken. Op onpartijdige wijze leert Jacolien jullie beiden en jullie wensen kennen. Zij begeleidt jullie stap voor stap door het hele proces zodat jullie met respect samen kunnen scheiden. Inclusief passende en langdurige afspraken.

Een echtscheidingsmediator regelt het voor u

Alle afspraken over de financiën, de vermogensverdeling, het ouderschapsplan, het pensioen en de alimentatie worden in een convenant vastgelegd en naar de rechtbank gestuurd. Nadat de rechtbank de beschikking heeft afgegeven wordt deze ingeschreven bij de burgerlijke stand en is de scheiding een feit.

Samen scheiden en werken aan duurzame oplossingen is het doel van de mediation met Jacolien Kulk. Haar drive is dat u samen door een deur de stap kunt nemen naar een nieuwe toekomst. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.