Blogs

15 december 2022

Divorce for expats (in English)

It sounds so wonderful, exciting and romantic: one of you is offered a good job as an expat abroad and you are going to move with your (often young) family. Often, it all goes well but the situation can also become very difficult. Life as an expat family is quite complex and a divorce is always very impactful.

Lees verder
20 juni 2022

De misinterpretatie van scheiden van tafel en bed

Scheiden van tafel en bed. In veel relaties wordt hier weleens een grapje over gemaakt. Niet meer samen eten of in hetzelfde bed liggen. Wel bij elkaar wonen, maar officieel geen verplichtingen meer hebben naar elkaar. Het idee heerst soms dat je al gescheiden bent van tafel en bed op het moment dat je apart gaat wonen. Hoe zit dan nou precies?

Lees verder
03 februari 2022

Echtscheiding bij expats

Het lijkt zo mooi, spannend en romantisch: een van jullie kan een mooie baan als expat krijgen in het buitenland en je gaat verhuizen met je (vaak jonge) gezin. Vaak gaat het allemaal prima maar de situatie kan ook heel lastig worden. Het leven als expat-gezin is vrij complex en een scheiding is op zichzelf al erg ingrijpend

Lees verder
12 mei 2021

Dit moet je weten van het ouderschapsplan

Je gaat scheiden en je hebt minderjarige kinderen. Dan wil je het natuurlijk zo goed en duidelijk mogelijk regelen. Sinds 2009 is het ouderschapsplan verplicht, daarin maak je afspraken waar jullie je allebei aan houden.

Lees verder
07 januari 2021

Scheiden, en nu?

Tja en dan is de kogel door de kerk. Jullie hebben besloten te scheiden. En nu? Een heel traject moet nu in gang gezet worden om alles te regelen.

Lees verder
26 november 2020

Hulp bij echtscheiding, altijd doen

Een scheiding is verdrietig. Het is vrijwel altijd een erg lastig en soms complex proces. Hulp bij scheiding is daarom zeer aan te raden. Je hoeft het echt niet alleen te doen. Je kunt hulp bij scheiding vragen op verschillende vlakken zoals mediation, het doel van mediation is altijd om er samen uit te komen.

Lees verder
22 november 2019

Nieuwe wet partneralimentatie per 2020

Vanaf 1 januari 2020 verandert de wettelijke duur van de partneralimentatie. Niet alleen bij huwelijken maar ook bij geregistreerd partnerschap. Straks zijn er drie verschillende regelingen voor partneralimentatie, die ik voor de duidelijkheid nog even voor je op een rijtje zet.

Lees verder