Scheiding aanvragen

Wil jij of je partner een scheiding aanvragen? Dan heb je een heftige beslissing genomen, ook al hebben jullie samen besloten om te scheiden. Het is een beslissing die volgt op een vaak heftige en emotionele periode. Een scheiding kent in de meeste gevallen alleen maar verliezers. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn. Laat je goed informeren over een scheiding aanvragen en alle stappen die genomen moeten worden. Want er komt nu eenmaal veel bij kijken!

Stappenplan scheiding

De combinatie van emoties en praktische zaken die geregeld moeten worden maken een scheiding aanvragen en afhandelen erg complex. Ik heb een stappenplan opgesteld die je helpt het hoofd helder te houden. Het geeft overzicht en inzicht! Natuurlijk neem ik jullie graag bij de hand om het gehele proces van scheiden op een harmonieuze manier te doorlopen. Wil je liever direct met mij rond de tafel? Neem dan contact met me op voor een gratis intakegesprek.

De scheiding officieel aanvragen

Een scheiding vraag je officieel aan met een verzoekschrift aan de rechtbank. Gaan jullie samen scheiden en zijn er geen onenigheden? Dan kun je een gezamenlijke advocaat kiezen die de officiële zaken regelt. Een scheiding aanvragen kan echter ook eenzijdig gebeuren. In dat geval dien je zelf het verzoekschrift in en ontvangt je partner een kopie van deze aanvraag. Jullie kiezen dan apart van elkaar voor een eigen advocaat. Hulp bij scheiding in het geval van onenigheid, conflicten of het opstellen van een ouderschapsplan kun je regelen bij een scheidingsmediator.

Wanneer ben je definitief gescheiden?

Tussen de scheiding aanvragen en de definitieve ontbinding van het huwelijk of geregistreerd partnerschap zit uiteraard nog een aantal stappen. Hierover kun je op mijn website veel informatie terugvinden. Een echtscheiding is definitief als de rechterlijke uitspraak ingeschreven wordt in de registers van de burgerlijke stand. Dit zal de advocaat voor jullie regelen. Wil je een scheiding aanvragen en heb je vragen over wat er allemaal bij komt kijken? Ik geef je graag antwoorden op je vragen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.