Scheiding aanvragen

Maak nu een afspraak met Jacolien Kulk!

Jacolien Kulk Mediation

Een scheiding laten begeleiden door Jacolien Kulk betekent dat er geen verliezers zijn. Zij ondersteunt jullie bij het samen oplossen van conflicten. Jacolien is onpartijdig en houdt rekening met de gevoelens van jullie allebei. Jacolien kan voor vrijwel elk geschil, persoonlijk of zakelijk, een oplossing vinden die voor jullie beide aanvaardbaar is. Wel scheiden, niet strijden is het motto van Jacolien Kulk.

 • Gratis intake
 • Ook in avonden en weekenden
 • Thuis afspreken mogelijk

Jacolien Kulk

Aanvragen van de scheiding

Scheiding aanvragen

Wil jij of je partner een scheiding aanvragen? Dan heb je een heftige beslissing genomen, ook al hebben jullie samen besloten om te scheiden. Het is een beslissing die volgt op een vaak heftige en emotionele periode. Een scheiding kent in de meeste gevallen alleen maar verliezers. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn. Laat je goed informeren over een scheiding aanvragen en alle stappen die genomen moeten worden. Want er komt nu eenmaal veel bij kijken!

 

Stappenplan scheiding

De combinatie van emoties en praktische zaken die geregeld moeten worden maken een scheiding aanvragen en afhandelen erg complex. Ik heb een stappenplan opgesteld die je helpt het hoofd helder te houden. Het geeft overzicht en inzicht! Natuurlijk neem ik jullie graag bij de hand om het gehele proces van scheiden op een harmonieuze manier te doorlopen. Wil je liever direct met mij rond de tafel? Neem dan contact met me op voor een gratis intakegesprek.

 

De scheiding officieel aanvragen

Een scheiding vraag je officieel aan met een verzoekschrift aan de rechtbank. Gaan jullie samen scheiden en zijn er geen onenigheden? Dan kun je een gezamenlijke advocaat kiezen die de officiële zaken regelt. Een scheiding aanvragen kan echter ook eenzijdig gebeuren. In dat geval dien je zelf het verzoekschrift in en ontvangt je partner een kopie van deze aanvraag. Jullie kiezen dan apart van elkaar voor een eigen advocaat. Hulp bij scheiding in het geval van onenigheid, conflicten of het opstellen van een ouderschapsplan kun je regelen bij een scheidingsmediator.

 

Wanneer ben je definitief gescheiden?

Tussen de scheiding aanvragen en de definitieve ontbinding van het huwelijk of geregistreerd partnerschap zit uiteraard nog een aantal stappen. Hierover kun je op mijn website veel informatie terugvinden. Een echtscheiding is definitief als de rechterlijke uitspraak ingeschreven wordt in de registers van de burgerlijke stand. Dit zal de advocaat voor jullie regelen. Wil je een scheiding aanvragen en heb je vragen over wat er allemaal bij komt kijken? Ik geef je graag antwoorden op je vragen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies, vragen of een gratis kennismakingsgesprek.

  Contactgegevens

  Jacolien Kulk Mediation
  Ambachtsweg 5
  2222 AH Katwijk
  E: jacolien@jacolienkulkmediation.nl
  T: +31712032122
  KvK nr 60868260
  BTW nr 183872496B01

  Het is mogelijk dat ik in gesprek zit als u belt. Wanneer u de voicemail inspreekt bel ik zo snel mogelijk terug. U kunt ook het contactformulier invullen.

  Klaas-Jan: "Omdat ik meerdere ondernemingen heb, dacht ik initieel aan een advocaat. Op aanraden van een vriend heb ik toch besloten om met Jacolien in zee te gaan. Dit is geen teleurstelling gebleken. Jacolien heeft alle expertise in huis. Ik zou haar direct aanbevelen. Mijn ex-vrouw en ik zijn tot goede afspraken gekomen waar we beide tevreden over zijn."

  Carolien: "Mijn ex-man en ik hebben samen 4 kinderen. Daarom hebben wij vrij snel de beslissing gemaakt om de scheiding met een mediator te regelen. Het belangrijkste voor ons was en is om samen door één deur te kunnen blijven gaan want de kinderen staan voor ons allebei voorop. Dit is gelukt! We danken Jacolien dan ook zeer voor de warme en professionele begeleiding."

  © 2019 Jacolien Kulk Mediation.