Mediation Katwijk

Daar zitten jullie dan, samen bij de scheidingsmediator in een situatie die je nooit had kunnen voorspellen. Ooit waren jullie smoorverliefd op elkaar, maar nu… Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Deze vragen kunnen nog lang blijven hangen, maar nu is het tijd om vooruit te kijken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat een mediator geen relatietherapeut is. Jullie zijn hier niet om weer bij elkaar te komen, maar wel om dichter tot elkaar te komen. Om duidelijke afspraken te maken, zodat jullie beiden een nieuwe start kunnen maken. Een leven zonder elkaar, maar wel met respect voor elkaar door in goede harmonie uit elkaar te gaan.

Ook voor expats

Mediator Katwijk

Als professioneel mediator en scheidingsbemiddelaar in en rondom Katwijk, bied ik mijn expertise aan om mensen te helpen bij het oplossen van conflicten en het vinden van eerlijke oplossingen. Mediation is een proces waarbij alle partijen betrokken zijn en er wordt gestreefd naar een gezamenlijke oplossing waar iedereen zich in kan vinden.

Als mediator begeleid ik het gesprek tussen partijen, waarbij er ruimte is voor ieders perspectief en emoties. Mijn rol is om te zorgen voor een veilige omgeving waarin partijen open en eerlijk kunnen communiceren en waarbij de focus ligt op het vinden van gezamenlijke oplossingen. Dit kan zowel bij zakelijke als persoonlijke conflicten, zoals scheidingen en arbeidsconflicten.

Als scheidingsmediator in Katwijk bied ik specifieke expertise en ondersteuning aan stellen die hun huwelijk om wat voor reden dan ook willen beëindigen. Scheidingsmediation biedt een gestructureerd proces waarbij alle zaken die bij een scheiding komen kijken, zoals financiën, het voortbestaan van een eventuele onderneming en de zorg voor de kinderen, worden besproken. Mijn doel als mediator en scheidingsbemiddelaar in Katwijk is om mensen op een persoonlijke manier te helpen bij het vinden van geschikte oplossingen en om hen te begeleiden bij het nemen van beslissingen die voor hen het beste zijn. Als je op zoek bent naar een mediator of scheidingsbemiddelaar in Katwijk, neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Leven na de scheiding

Nu de scheiding achter de rug is, is het tijd om vooruit te kijken naar jullie leven na de scheiding. Het gaat om jullie eigen toekomst en die van de kinderen, het huis (of huizen), de hypotheek en alle praktische en financiële zaken die daarbij komen kijken. Het kan lastig zijn om dit allemaal samen te regelen als je nog vol zit met emoties en gevoelens.

Niemand wil in een rechtszaak belanden waarbij jullie elkaar naar het leven staan, met beide een dure advocaat naast jullie. Dit is niet alleen slecht voor de nachtrust en de portemonnee, maar vooral ook een drama voor de kinderen. Het is belangrijk om te voorkomen dat jullie in een vechtscheiding terechtkomen, want in dat geval zijn er alleen maar verliezers.

Daarom is het altijd het beste om samen tot een oplossing te komen. Door in gesprek te blijven en alle wensen en behoeften bespreekbaar te maken, ook als de emoties soms hoog oplopen. Dit kan soms lastig zijn, maar het geeft uiteindelijk rust, zowel emotioneel als financieel. Het is belangrijk om te onthouden dat er veel meer mogelijk is dan je denkt, zolang je maar samen wilt werken aan een oplossing.

De zon gaat weer scheiden

Als scheidingsmediator sta ik jullie graag bij gedurende het hele proces, van A tot Z, op juridisch en financieel vlak, totdat jullie mijn hulp niet meer nodig hebben. En op een dag zullen jullie me bellen om te vertellen hoe goed het gaat. Het lijkt misschien onvoorstelbaar op dit moment, maar de zon zal weer gaan schijnen. Echt waar.

Gelukkig kan het allemaal sneller en soepeler gaan dan jullie denken. Sommige zaken zijn minder onoverkomelijk dan verwacht en jullie zullen versteld staan van wat er allemaal mogelijk is. Of het nu gaat om het opstellen van een ouderschapsplan, echtscheidingsconvenant of het regelen van toeslagen waar jullie beiden recht op hebben.

Ik sta graag voor jullie klaar. Als scheidingsbemiddelaar, gevestigd in Katwijk, zoeken we samen naar een passende en harmonieuze oplossing.

Bekijk de werkwijze