Wat kost scheiden

Maak nu een vrijblijvende afspraak en ik neem
binnen 1 werkdag contact met u op.

Wat Jacolien Kulk Mediation voor u kan betekenen

Een scheiding professioneel laten begeleiden door betekent dat er geen verliezers zijn. U wordt ondersteunt bij het samen oplossen van conflicten. Altijd onpartijdig en rekening houdend met uw gevoelens. Samen streven wij voor vrijwel elk geschil, persoonlijk of zakelijk, een oplossing te vinden die voor beide partijen aanvaardbaar is. Kom vandaag nog in gesprek en plan uw gratis eerste kennismakingsgesprek.

 • Gratis intake
 • Ook in avonden en weekenden
 • Thuis afspreken mogelijk

Jacolien Kulk

De kosten van een scheiding

Wat kost scheiden?

Een scheiding kost naast tijd, energie en emoties ook altijd geld. De kosten van een advocaat en de uitspraak van de rechter komen voor jullie rekening. Wat scheiden uiteindelijk kost is sterk afhankelijk van de complexiteit van de situatie. Een scheiding die in goed overleg plaatsvindt en waar geen kinderen in het spel zijn is goedkoper dan een scheiding in een ingewikkelde situatie. Het wordt duurder als een scheiding meer tijd kost. Het antwoord op de vraag 'wat kost scheiden?' is dus niet zo simpel. Wil je toch graag snel een indicatie? Neem contact op en dan kunnen we kort de situatie even bespreken.

Kosten advocaat of mediator

Met welke kosten krijg je allemaal te maken als je gaat scheiden? De kosten van de advocaat of scheidingsmediator zijn voor eigen rekening. En dit is ook vaak de grootste kostenpost. Bezuinig niet op kennis en kwaliteit. Een lager uurtarief wil namelijk niet altijd zeggen dat je goedkoper uit bent. Door voor een onervaren advocaat of scheidingsmediator te kiezen neem je het risico dat de afwikkeling van de scheiding veel langer duurt dan nodig. Het is daarom slim om een specialist in de arm te nemen. Iemand die zowel kennis heeft van financiële zaken als in het bezit is van een groot empathisch vermogen. Een bemiddelaar die persoonlijke belangen behartigt en als doel heeft er met elkaar zo goed mogelijk uit te komen. Of u een advocaat of echtscheidingsmediator kiest hangt af van de situatie.

Griffierechten bij scheiding

Wat kost scheiden verder? Aan de echtscheidingsprocedure zijn meer kosten verbonden. De griffierechten bijvoorbeeld. Dit zijn de kosten voor de behandeling van de scheidingszaak in de rechtbank. De hoogte van deze kosten hangt van een aantal factoren af. Of u samen of alleen de scheiding aanvraagt en of u bijvoorbeeld recht heeft op een tegemoetkoming in de kosten. U kunt een proefberekening maken van de griffierechten.

Subsidie, toevoeging of verzekering

Een scheiding kost sowieso geld. Heb je niet voldoende geld om de scheiding te formaliseren? Dan kun je in aanmerking komen voor toevoeging. Dit is een vorm van gesubsidieerde rechtsbijstand waarbij een deel van de kosten van een scheiding door de overheid wordt betaald. In sommige gevallen is het vooraf nog niet duidelijk hoe je er na een scheiding financieel voor komt te staan. Je kunt dan een voorlopige toevoeging krijgen. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Check dan eens of de kosten voor mediation (gedeeltelijk) vergoed worden!

Wat kost scheiden bij mediation?

Mediation is goedkoper, gemakkelijker en vaak sneller dan een juridische procedure waarbij twee advocaten de strijd met elkaar aangaan. Jacolien Kulk heeft de expertise, de ervaring en de persoonlijkheid om dit samen met u te bereiken. Voor een antwoord op de vraag wat scheiden kost, kunt u contact opnemen om een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek. Op basis van uw situatie kan Jacolien een inschatting doen van de verwachte kosten van uw scheiding. Waarschijnlijk heeft u nog een hoop vragen. Jacolien helpt u graag met advies of een gratis intakegesprek.

Ontvang antwoord op al uw vragen tijdens een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek

  Contactgegevens

  Jacolien Kulk Mediation
  Ambachtsweg 5
  2222 AH Katwijk
  E: jacolien@jacolienkulkmediation.nl
  T: +31712032122
  KvK nr 60868260
  BTW nr 183872496B01

  Het is mogelijk dat ik in gesprek zit als u belt. Wanneer u de voicemail inspreekt bel ik zo snel mogelijk terug. U kunt ook het contactformulier invullen.

  Klaas-Jan: "Omdat ik meerdere ondernemingen heb, dacht ik initieel aan een advocaat. Op aanraden van een vriend heb ik toch besloten om met Jacolien in zee te gaan. Dit is geen teleurstelling gebleken. Jacolien heeft alle expertise in huis. Ik zou haar direct aanbevelen. Mijn ex-vrouw en ik zijn tot goede afspraken gekomen waar we beide tevreden over zijn."

  Carolien: "Mijn ex-man en ik hebben samen 4 kinderen. Daarom hebben wij vrij snel de beslissing gemaakt om de scheiding met een mediator te regelen. Het belangrijkste voor ons was en is om samen door één deur te kunnen blijven gaan want de kinderen staan voor ons allebei voorop. Dit is gelukt! We danken Jacolien dan ook zeer voor de warme en professionele begeleiding."

  © 2019 Jacolien Kulk Mediation.