Hulp bij scheiding? Altijd doen!

Een scheiding is verdrietig. Het is vrijwel altijd een erg lastig en soms complex proces. Hulp bij scheiding is daarom zeer aan te raden. Je hoeft het echt niet alleen te doen. Je kunt hulp bij scheiding vragen op verschillende vlakken. Want als de beslissing eenmaal is gevallen of genomen dan gaat de trein rijden. Met mediation rijdt er continue iemand op deze trein met je mee. Je krijgt hulp en ondersteuning bij het in- en uitstappen. Op alle tussenstations, tot aan het eindpunt. Mediation zorgt ervoor dat je aan het eind van de rit met een gerust gevoel kunt uitstappen.

De praktische dingen

Natuurlijk moet er van alles geregeld worden. Praktische hulp bij scheiding kun je bijvoorbeeld inschakelen door familie en vrienden te vragen om te helpen bij een verhuizing. Of om op te passen als jullie met elkaar in gesprek gaan om afspraken te maken. Maar ook op financieel en juridisch vlak moet er veel geregeld worden. Bezittingen worden verdeeld, bankrekeningen en polissen worden omgezet, de alimentatie moet officieel geregeld worden en in sommige gevallen zullen jullie een huis moeten verkopen. Hulp bij scheiding is dus echt geen overbodige luxe! Het brengt een hoop rompslomp met zich mee.

Hulp bij de emotionele verwerking van een scheiding

En dan is er nog de emotionele kant van een scheiding. De impact hiervan wordt nogal eens onderschat. Voor sommige mensen is een echtscheiding vergelijkbaar met het verlies van een dierbare. Met bijbehorend acceptatie- en rouwproces. Dit alles heeft tijd én begrip nodig. Iedereen verwerkt verdrietige situaties op geheel eigen manier. En soms is het nodig om hulp bij de emotionele verwerking in te roepen. Hulp bij scheiding in de vorm van mediation kan een prettige en praktische oplossing tegelijk bieden.

Er samen uitkomen

Het doel van mediation is altijd om er samen uit te komen. We helpen jullie bij het acceptatieproces en bemiddelen op punten waar jullie het (nog) niet over eens zijn. Als er conflicten zijn dan brengen we ideeën aan voor een bevredigende oplossing voor beide partijen. Zo zetten we met elkaar de stappen die nodig zijn. Met de blik gericht op een positieve toekomst!

Heb je ook hulp bij scheiding nodig en wil je meer informatie over mediation? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Jacolien Kulk of bekijk de website voor meer informatie.